September 30, 2019

September 16, 2019

April 20, 2019

February 18, 2019

December 18, 2018

February 11, 2018

Please reload

Recent Posts

What do you have to give to the world?

12 Sep 2017

Twee weken geleden waren we op vakantie in Frankrijk. Het eerste huis wat we hadden gehuurd had vanaf het balkon zicht op het schilderachtige plaatsje St. Cirque Lapopie. Daartussenin stroomde de rivier de Lot. Een prachtige omgeving om eens lekker aan de slag te gaan met een nieuw canvas.  

Heerlijk spelen met kleuren, materialen en vormen. Niet meteen beeldend bezig zijn maar genieten van wat er onder mijn handen ontstond. De kleuren verdiepten zich, ik had plezier in de vermenging van de kleuren en materialen. En, zoals ik wel vaker doe, ging ik er eens vanaf een afstandje naar zitten kijken. Wat zie ik, wat voel ik? Verbinden met het doek. Het canvas draaien, en nog eens draaien....

Plotseling zag ik een soort van vrouwenfiguur, die iets leek te geven aan.....ja aan wat? Ik kreeg het gevoel alsof de vrouw met een ritueel bezig was. Het voelde liefdevol en daarnaast ook waardevol. En wat een kracht straalde er van het doek af! 

Opeens hoorde ik de woorden 'what do you have to give to the world?'  Het voelde alsof ik persoonlijk werd aangesproken, alsof er een antwoord van mij werd verwacht.

 

De woorden hielden me bezig. Wat heb ik te bieden aan de wereld? 

 

Het schilderij mocht mee de rest van de vakantie in. Kreeg een plaatsje in de slaapkamer van ons huis in de Pyreneeën. En opeens kreeg ik de drang om mijn website aan te gaan passen. Het klopte niet meer wat er stond. Het schilderij stimuleerde me om me te laten zien hoe ik nu ben. 

Dus ik ben aan het schaven gegaan, links- en rechtsom veranderingen aangebracht, soms met pijn in mijn hart (zoals de blogs van afgelopen jaren verwijderen), maar ik kán niet anders. Het dient niet meer. 

Zoals de site nu is, klopt hij weer. Althans, voor dit moment. 

 

Mocht je nieuwsgierig zijn naar wat ik te bieden heb in mijn praktijk             'Onder de Moerbeiboom', kijk dan eens op je gemakje rond op de website. 

 

Please reload

Please reload

Archive

Volg de praktijk op: 

  • Facebook Clean Grey