September 30, 2019

September 16, 2019

April 20, 2019

February 18, 2019

December 18, 2018

February 11, 2018

Please reload

Recent Posts

Stormy weather

11 Feb 2018

Er gebeurt van alles om ons heen.  Zoveel is in beweging en in die hectiek zoeken we zelf naar onze eigen 'waarheid' en hoe we staande kunnen blijven in een veranderende wereld. 

 

De eerste vraag die dan rijst is; 'wat is waar?' 

Op de middelbare school had ik filosofie in mijn vakkenpakket. Ik had het vak gekozen omdat ik eindelijk eens duidelijkheid wilde in hoe de wereld  en wijzelf in elkaar zaten. Die duidelijkheid heb ik nooit gevonden. Wel leerde het me dat, door dingen te onderzoeken, je veel leert over jezelf en de wereld waarin je leeft. En dat wát je leert geen statisch iets is. Je blijft altijd in beweging, net als je omgeving. 

 

Hier moest ik aan denken toen ik gister een schilderij tegenkwam van Leonid Afremov, genaamd 'Stormy weather'. Het schilderij raakte me omdat het me liet zien hoe het is om je vrij te voelen in stormachtige omstandigheden. 

Ik stond mezelf toe om dit schilderij na te schilderen. Ik ontdekte dat ik mezelf midden in een stormachtige omgeving plaatste en desondanks het leven bleef vieren.

Te dansen met 'de kop in de wind' en me tegelijkertijd kwetsbaar te voelen. Vrij. Met alles wat er is! 

 

En zo zie je maar weer. Ook al denk je dat je domweg aan het naschilderen bent, toch brengt het schilderen op zich weer van alles in beweging, want je verbindt jezelf automatisch met datgene wat op het doek ontstaat. Mooi toch? 

 

 

Please reload

Please reload

Archive

Volg de praktijk op: 

  • Facebook Clean Grey