September 30, 2019

September 16, 2019

April 20, 2019

February 18, 2019

December 18, 2018

February 11, 2018

Please reload

Recent Posts

Je kunt altijd weer opnieuw beginnen!

24 Feb 2019

Anderhalve week geleden schreef ik een blog over mijn avonturen met " Het meisje met de parel" van Vermeer die ik had nageschilderd.

 Ik had het schilderij aan de muur gehangen en keek het meisje elke dag wel een paar keer aan. En telkens dacht ik; "wat heb je toch een raar mondje!"

Een paar dagen geleden verdroeg ik het niet langer en vond ik toch écht dat ik er iets mee moest....het resulteerde in een groot wit vlak net onder haar neus.....Op het moment dat ik de kwast erop had gezet, had ik even een moment van twijfel en spijt....stel dat ik het niet voor elkaar zou krijgen om er weer een gezicht van te maken?

Ik ging het origineel opnieuw bestuderen. Hoe moest ik die mond in hemelsnaam gelijkend krijgen?

Gisteravond was ik voor de zoveelste keer doende met "het mondje". Ik zoomde de afbeelding eens goed in op de laptop en verzuchtte bij herhaling....'wat heeft ze toch een vreemd mondje!"

Totdat ik, na ongeveer anderhalf uur prutsen en prullen ontdekte dat ik was ingezoomd op een foto van mijn eigen schilderij! Kortom, ik had bij herhaling geprobeerd dat vreemde mondje te kopiëren! Geen wonder dat het een vreemd mondje bleef!!!......

 

Ik heb smakelijk om mezelf gelachen. Dat krijg je dus als je onvoldoende afstand neemt van "je probleem". Ik vond het een prachtige metafoor voor problemen in je leven. Soms is het heel goed om even afstand te nemen, zodat je weer met een frisse blik kunt kijken en nieuwe perspectieven ontdekt. En daarnaast....je kunt altijd weer opnieuw beginnen!

 

Please reload

Please reload

Archive

Volg de praktijk op: 

  • Facebook Clean Grey