September 30, 2019

September 16, 2019

April 20, 2019

February 18, 2019

December 18, 2018

February 11, 2018

Please reload

Recent Posts

Aanwezig zijn

20 Apr 2019

 

Soms voel ik bij een eerste opzet van een intuïtief schilderij meteen dat er een speciale energie in zit. Bij dit schilderij was het niet meteen iets waar ik blij van werd. Ik parkeerde het zelfs een paar maanden. Had geen zin om me te verbinden met het verdriet en narigheid die ik voelde.

 

Afgelopen weken droomde ik meerdere nachten achter elkaar bijzondere betekenisvolle lucide dromen. Over mannen en vrouwen. Over het verleden, heden en toekomst. Over bijzondere dingen die mogelijk worden op korte termijn. Hoe ik contact kon maken met kennis door er gewoon naar toe te reizen in mijn dromen. Ik kreeg te horen dat ik er niet over na moest gaan denken, want dan zou de informatiestroom stoppen.

 

Door één van mijn dromen werd ik ook gestimuleerd om een portret te gaan schilderen van iemand, maar op het moment dat ik er, na toestemming gevraagd te hebben, aan wilde beginnen, riep het geparkeerde canvas....De tijd was rijp! En het was belangrijk om eerst te doen vóordat ik het portret zou maken.

 

Dus, ik ging opnieuw aan de slag met mijn canvas. Spelen met kleuren. Kliederen met water, het doek draaien en keren en zo gaandeweg ontdekken.

Eergister zag ik op het canvas opeens de vorm van een mannenhoofd die ik vervolgens wat meer vorm gaf. Het werd een stoere vent. Hoekig. Ik volgde zijn blik en zag dat hij naar links keek, alsof hij naar het verleden keek. Wat zag hij daar toch? Plotseling zag ik aan de linkerkant nog een deel van een hoofd, het voelt voor mij als een vrouw met gesloten ogen.  Omdat ik moest gaan werken, kon ik haar niet verder uitwerken. Ik maakte mijn kwasten schoon, wierp nog een laatste blik op het canvas voordat ik naar beneden zou gaan (ik schilder op onze zolder) en tot mijn verbazing zag ik in het mannenhoofd de vorm van een ander mannenhoofd..... Welk verhaal wilde toch verteld worden?

 

Het voelt alsof in de man meerdere generaties zichtbaar willen worden.

De man die in zijn DNA alles uit het verleden met zich meedraagt. En met al die gegevens kijkt hij naar de vrouw.

 

Overziet hij wat is geweest en lijkt hij opnieuw positie te mogen bepalen.

 

Het verlangen om bij te dragen aan het opnieuw in balans brengen van de mannelijke en vrouwelijke energie werd door dit canvas enorm gestimuleerd bij me. Wat kon ik toch doen?

 

Opnieuw kreeg ik een droom met informatie. Er werd gezegd; je hoeft helemaal niets te doen! Het enige wat je hoeft te doen is aanwezig te zijn bij het proces. Toeschouwer te zijn.

Tijdens mijn droom besefte ik, dat ik een paar dagen tevoren had gedroomd dat ik als vroedvrouw aanwezig was bij de geboorte van een kindje. Ik hoefde niets te doen. De moeder en het kind wisten exact wat hen te doen stond. Toen het kind was geboren stroomde ik over van liefde voor dit nieuwe leven! Ik voelde een diep respect voor de moeder en het kind, dat ze, vanuit een diep weten precies hadden geweten wat nodig was. Hoe ze moesten handelen.

 

Die droom leek een voorbereiding te zijn op dit belangrijke proces. Het opnieuw in balans brengen van de mannelijke en vrouwelijke energie.  En ook hierbij hoef ik alleen maar toeschouwer te zijn. Toeschouwer vanuit een diep vertrouwen.

 

Het doet me denken aan quantum fysica. Zo lastig om het werkelijk te doorgronden (natuurkunde was nooit mijn sterkste punt op school). Maar het feit dat het erop lijkt dat dingen ontstaan, gecreëerd worden,  doordat het geobserveerd wordt....het intrigeert me! En het lijkt erop dat het recht voor mijn neus plaats vindt!

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Archive

Volg de praktijk op: 

  • Facebook Clean Grey