September 30, 2019

September 16, 2019

April 20, 2019

February 18, 2019

December 18, 2018

February 11, 2018

Please reload

Recent Posts

Cave walls

16 Sep 2019

 

De herfst is op komst waardoor we weer wat vaker binnen zijn. Dat zorgde ervoor dat ik me pas inschreef voor een online schildercursus genaamd 'Horse Medicine' gegeven door Ree Altavilla.

Ik ben niet een paardenmeisje van jongs af aan. Ik hielp een vriendin weleens met het borstelen van haar paard, veel verder kwam ik niet. Ik vond haar merrie een prachtig en lief dier, maar de ruin die daar ook op stal stond, daar was ik bang voor. Al die kracht die hij liet zien door te trappen tegen het schot van de stal. Liever bleef ik uit zijn buurt!

Het contact tussen mens en paard heeft me wel altijd geïntrigeerd. De interactie en het spiegelen van gedrag vind ik uitermate boeiend. Elk paard heeft zo zijn/haar eigen energie, wat iets teweeg brengt bij jezelf.

Een aantal jaren geleden droomde ik over een grote kudde paarden, die vol kracht aan kwam stormen. Het voelde alsof ik in Oost Europa was en ik vroeg wat voor paarden het waren. Ik kreeg als antwoord dat het Kappedosische paarden waren. De ochtend daarop zocht ik eerst op of Kappedosië wel bestond.....en zo waar, het was inderdaad een gebied in de buurt van Turkije! Wat wilde deze kudde me dan toch vertellen? Want de droom voelde betekenisvol voor me. Het bleef in mijn systeem resoneren. Vandaar dat ik me inschreef voor deze cursus.

 

De eerste opdracht was om je eigen cave wall te schilderen. Een muurschildering zoals in de oudheid in grotten vaak voorkwam. Als middel om te communiceren met elkaar of om kennis over te dragen. En misschien ook wel zomaar voor het leuk....

 

Tijdens het maken van mijn eigen muurschildering kwam ik in een rollercoaster terecht, waarbij de informatie maar blééf binnenkomen. Het centrale thema was vooral het in evenwicht brengen van de mannelijke en vrouwelijke energie. Een zwanger paard die vol vertrouwen richting het Ankh teken loopt. Het Ankh teken is o.a. het symbool van eeuwig leven, verbinding maken met onzichtbare dimensies, heling en verbinding tussen het mannelijke en vrouwelijke. Het teken ontstond uit een combinatie van vormen die ik intuïtief op het doek had gezet, zonder bewust bezig te zijn om een Ankh teken te maken. Mijn onderbewuste deed iets anders....

Ik realiseerde me toen opeens dat ik een paar weken geleden had gedroomd dat ik al 7 maanden zwanger was van een tweeling, een jongen en een meisje. In mijn droom was ik stomverbaasd hoe ik dit toch had gemist. Anderzijds ook vol vertrouwen dat het wel goed zou komen..... 's Morgens bij het wakker worden was ik enigszins opgelucht dat ik niet daadwerkelijk zwanger was, moet ik eerlijk bekennen!

Maar dat mijn droom en het schilderij met elkaar verbonden waren, dat was duidelijk! Het vertrouwen dat het paard uitstraalt, voelt hetzelfde als het vertrouwen dat ik had in mijn droom.

Verder schuiven mijn handen de aardlagen op het schilderij uit elkaar om het oog meer zicht te geven en ja, mijn adelaar kwam ook in beeld om overzicht te houden op het hele proces.

 

Blijkbaar is dit de tijd om de mannelijke en vrouwelijke energie weer terug in balans te brengen, zowel voor de mannen als voor de vrouwen. De mannen die meer voeling mogen maken met hun gevoelsleven en de vrouwen met hun daadkracht. Het toestaan van allebei de elementen in onszelf. Het zoeken naar een evenwicht. Er zijn voor elkaar op een ondersteunende manier, zodat we elkaar faciliteren om te kunnen en te mogen groeien.

 

Zou je ook op deze manier ook aan de slag willen met jouw thema's? Dan ben je welkom om die te onderzoeken binnen mijn praktijk. Ervaring in schilderen is niet nodig. Het schilderij hoeft niet mooi te worden om toch de boodschap over te brengen. Voel je welkom!

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Archive

Volg de praktijk op: 

  • Facebook Clean Grey