September 30, 2019

September 16, 2019

April 20, 2019

February 18, 2019

December 18, 2018

February 11, 2018

Please reload

Recent Posts

Spirit horse

30 Sep 2019

Tijdens de schildercursus 'Horse Medicine' heb ik de afgelopen weken van alles meegemaakt.

Bij een oefening tussen het werken met licht en donker, eigenlijk een technische oefening, verloor ik mezelf in het schilderen. Ik kon niet meer stoppen. Leek in een soort van trance.

Mijn paard kreeg steeds meer vorm en ik ging er van alles bij voelen. Ik wilde mijn paard aanraken en ruiken....op een gegeven moment voelde het alsof ik mijn paard door het papier heen kon aanraken. Misschien ken je wel van die films waarin de realiteit lijkt te verschuiven en je door de bestaande materie heen kunt reiken. Zo verging het mij dus ook.

 

Gedurende een daarop volgende geleide meditatie, was ik in een grot, waarbij mijn Spirit Horse uit het vuur tevoorschijn kwam. Ik klom op haar rug, voelde hoe mijn lichaam contact maakte met het paardenlichaam, greep de manen vast en daar gingen we door een tunnel heen naar een andere plaats en tijd. En plotseling stonden we daar op een soort van plateau, midden in het Universum, omringd door sterrennevels, planeten en hoe kan ik noemen; een vorm van oneindigheid? Mijn rechterarm lag op haar rug en plotseling besefte ik dat mijn gids ' Wi' aan mijn linkerkant was komen staan. Daar stonden we met zijn drietjes, getuige te zijn van dat moment, de ruimte en oneindigheid. Wat voelde ik me warm en geborgen! Als ik er aan terug denk, welt het gevoel meteen weer op. Alsof mijn hart uit elkaar zou kunnen barsten. Dat het te klein was om alles te kunnen bevatten. Wat een rijkdom om dit zo te mogen ervaren!

 

Een week later had ik een ontmoeting met een Sjamane, waarbij we werkten met het in evenwicht brengen van de mannelijke en vrouwelijke energie.

Op een gegeven moment was ik met mijn aandacht in mijn buikgebied en de Sjamane ondersteunde me daarbij met haar energie. Opeens vond de gebeurtenis met mijn paard en mijn gids in mijn buik plaats. Ik hoefde nergens naartoe, maar het was voelbaar dat wat ik eerder had ervaren en waarbij ik voor mijn gevoel ergens naartoe was gegaan, nu IN mij plaatsvond!

 

Oftewel, alles vindt dus domweg plaats in ons.....wat voor gevolgen zou dit mogelijk kunnen hebben? Ik kan er zomaar van alles bij bedenken en het maakt me nieuwsgierig naar onze oneindige mogelijkheden. Zo dankbaar dat ik er een klein voorproefje van heb mogen ervaren...

 

 

Please reload

Please reload

Archive

Volg de praktijk op: 

  • Facebook Clean Grey